Rozwód Daniela Martyniuka. Wiadomo, ile ma płacić alimentów
Rozwód Daniela Martyniuka. Wiadomo, ile ma płacić alimentów
Kuba Wojewódzki wybiela zęby, a w tle naga kobieta. Przesada?
Kuba Wojewódzki wybiela zęby, a w tle naga kobieta. Przesada?

Rihanna

Rihanna

Rihanna: najważniejsze informacje

Rihanna pełne nazwisko: Robyn Rihanna Fenty
Rihanna data urodzenia: 20.02.1988 r.
Rihanna miejsce urodzenia: Saint Michael, Barbados
Rihanna wzrost: 1,73 m
Rihanna Facebook: Facebook.com/rihanna
Rihanna Instagram: Instagram.com/badgalriri/
Rihanna związki: Chris Brown (2008-2009, 2012-2013), Drake (2009), Matt Kemp (2010-2011)
Rihanna pseudonimy: Ri, RiRi

Rihanna: życiorys

Rihanna to piosenkarka, autorka tekstów i projektantka mody. Jedna z największych gwiazd muzyki r'n'b i pop. Laureatka nagród Grammy. W latach 2005-2015 r. szacuje się, że jej majątek opiewa na kwotę ponad 140 mln dolarów. Założycielka stowarzyszenia, które pomaga młodym ludziom w dostępie do edukacji, a także wspiera ich finansowo.

Rihanna: początki (2003-2006)

Rihanna karierę w branży muzycznej zaczęła w 2003 r., gdy wzięła udział w przesłuchaniu organizowanym przez producenta Evana Rogersa. Niedługo potem nagrała cztery utwory demo m.in. cover Whitney Houston "Last Time" oraz pierwszy przebój "Pon De Replay". Kopia demo trafiła do studia Def Jam. Prezesem wytwórni był Jay Z. W sierpniu 2005 r. ukazał się jej debiutancki album "Music of the Sun". Rok po dużym sukcesie wydała drugi album "A Girl Like Me".

Rozwój kariery: zmiana wizerunku

Przełomem w karierze Rihanny było wydanie trzeciego albumu "Good Girl Gone Bad" (2007 r.).Piosenkarka przeszła metamorfozę - ścięła włosy i przefarbowała je na czarno. Zmiana nastąpiła także w repertuarze gwiazdy. Zatrudniła nowych producentów: Timbalanda, Will.i.ama i Seana Garretta. R'n'b i reggae porzuciła na rzecz muzyki pop i dance. Album otrzymał pozytywne recenzje od krytyków. Został najlepiej ocenianym wydawnictwem muzycznym w historii artystki. Największym hitem albumu była piosenka "Umbrella", z gościnnym udziałem Jay'a-Z, którego uważa się za "ojca" jej międzynarodowego sukcesu. Stała się prawdziwą gwiazdą, zdobywając tym samym miliony fanów na całym świecie.

Rihanna pobita przez Chrisa Browna

Rihanna w 2009 r. miała wystąpić na rozdaniu nagród Grammy. Niestety, tego wieczoru doszło do incydentu z udziałem jej ówczesnego chłopaka, piosenkarza Chrisa Browna. Para pokłóciła się, a w efekcie doszło do pobicia piosenkarki. Skandal odbił się szerokim echem w mediach, a para rozstała się. Chris Brown stanął przed sądem. Decyzją sądu, musiał wykonywać prace społeczne, iść na terapię i nie mógł zbliżać się do Rihanny. W kolejnych latach media donosiły, że Rihanna wybaczyła Chrisowi. Ostatecznie ich związek nie przetrwał.

Rihanna: kariera po 2009

Po skandalu z pobiciem przez Chrisa Browna, jej kariera rozkwitła. Wydawała co roku jeden album, wszystkie pokryły się platyną. Były to "Rated R" (2009), "Loud" (2010), "Talk That Talk" (2011), a jej pierwszym albumem który dotarł na szczyt listy Billboard 200 był album "Unapologetic" (2012). W 2012 r. zagrała w filmie "Battleship: Bitwa o Ziemię". W 2014 r. odeszła z wytwórni Def Jam do Roc Nation. Kolejny krążek artystki ukazał się dopiero w 2016 r. Wcześniej , bo w 2015 r. nagrała piosenkę "FourFiveSeconds" z Kanye Westem i Paulem McCartneyem.

Rihanna: dyskografia

2005 Music of the Sun
2006 A Girl Like Me
2007 Good Girl Gone Bad (Reloaded)
2009 Rated R
2010 Loud
2011 Talk That Talk
2012 Unapologetic
2016 Anti

Rihanna: filmografia

2006 Dziewczyny z drużyny 3
2008 Good Girl Gone Bad Live
2012 Battleship: Bitwa o Ziemię
2012 Katy Perry: Part of Me
2012 Loud Tour Live at the O2
2013 Rihanna 777 Documentary... 7Countries7Days7Shows
2013 To już jest koniec
2015 Dom

Rihanna: trasy koncertowe

2006 Rihanna: Live in Concert Tour
2007-09 Good Girl Gone Bad Tour
2010-11 Last Girl on Earth Tour
2011 Loud Tour
2013 Diamonds World Tour
2016 Anti World Tour

Plotek.pl - Najnowsze Plotki, Gwiazdy, Zdjęcia

Plotki z życia gwiazd - Plotek.pl

Portal Plotek.pl to strona, na której znajdziesz najnowsze newsy ze świata show-biznesu. Wiadomości o gwiazdach z Polski i ze Świata. Najświeższe plotki, skandale i relacje z ważnych wydarzeń. Jeśli chcesz być na bieżąco z tym, co dzieje się w życiu gwiazd i śledzić najświeższe zdarzenia z życia Twoich idoli, to Plotek.pl jest miejscem dla Ciebie.

Plotek.pl - Gwiazdy i plotki

Chcemy dostarczać najświeższe newsy naszym czytelnikom, dlatego piszemy o wszystkim co jest modne i na czasie. Prowadzimy relacje i reportaże z premier, gal, pokazów mody i imprez gwiazd. Opisujemy życie celebrytów, gwiazd showbiznesu, aktorów i aktorek, sportowców i sportsmenek, piosenkarzy i piosenkarek, modeli i modelek oraz polityków. Goszczą u nas polskie gwiazdy i celebryci.

Znajdziesz również u nas plotki ze świata. Śledzimy światowe gwiazdy i wydarzenia. Nasze źródła opieramy o światowe serwisy showbiznesowe i plotkarskie, instagramy i inne media społecznościowe gwiazd. Opisujemy wpadki i skandale. Inspirujemy Cię i oceniamy fryzury, sukienki i stylizacje gwiazd. Dbamy o wysoki poziom naszych publikacji i chcemy abyś zawsze znalazł coś dla siebie na Plotek.pl

Włącz powiadomienia lub zainstaluj aplikację Plotek!

Lubisz być na bieżąco i chcesz aby nic Cię nie ominęło? Odwiedzaj regularnie serwis Plotek.pl, wtedy na pewno będziesz orientować się w aktualnych wydarzeniach ze świata gwiazd. Jeżeli chcesz, możesz także włączyć specjalne powiadomienia, dzięki którym będziesz otrzymywać informacje o najważniejszych plotkach ze świata i kraju, które pojawią się w naszym serwisie. Zachęcamy Cię również do zainstalowania naszej aplikacji Plotek, dostępnej w sklepie Google Play lub AppStore.