"Kuchenne rewolucje". Gessler załamana bałaganem w kuchni. Rozsmarowała brud na twarzy właściciela. "Mmm, jak to się ciągnie"

"Kuchenne rewolucje". Magda Gessler przeprowadziła rewolucję w restauracji "Taste". Czy właściciele lokalu wyciągnęli wnioski z porad restauratorki?

"Kuchenne rewolucje" powróciły z nowym sezonem. W czwartkowym odcinku Magda Gessler odwiedziła Szczecin i restaurację "Taste". Ten lokal był spełnienie marzeń Ewy i Krzysia.

'Kuchenne rewolucje''Kuchenne rewolucje' fot. 'Kuchenne rewolucje'

Mężczyzna jest barmanem z kilkunastoletnim doświadczeniem. Parze zależało na tym, aby stworzyć miejsce, gdzie można dobrze zjeść i napić się drinków. Co do samej kuchni, "Taste" to totalny miszmasz. W restauracji można było zasmakować kuchnię włoską, tajską, śródziemnomorską.

U nas ludzie dostają danie i mają wielkie oczy, bo nigdy czegoś takiego nie widzieli - powiedział kucharz.

A co powodowało taką reakcję gości? Na przykład jadalne kwiaty.

Myślałam, że to będzie fajnie, że ludzie przyjdą i zjedzą coś innego niż pierogi i schabowe. Ale jednak okazało się, że to chyba nie to- wyznała Ewa.

Faktycznie, chyba nie, bo goście omijali restaurację z daleka.

W końcu na ratunek przybyła Magda Gessler.

Magda Gessler w restauracji "Taste"

Restauratorka była zaskoczona, że w karcie są tak różnorodne dania i tak wysokie ceny. W końcu gwiazda zamówiła koktajl z awokado i krewetkami, sandacza, sałatkę z wołowiną i sosem sojowym i stek brazylijski, którego cena to 89 zł.

Co ciekawe, na wstępie Gessler przyczepiła się do... cytryny!

Jedzie chemią na kilometr! - krzyknęła.

No cóż, dalej było tylko gorzej. Po spróbowaniu koktajlu Magda się przekrzywiła.

Z czym jest to awokado? Tłuste jak jasna cholera. Krewetki mrożone. Masakra

Przyszedł czas na stek. Na tym polu także klapa... Okazało się, że mięso jest nieodpowiednio wysmażone.

Ja prosiłam o medium rare, a to jest kompletnie surowe w środku.

Nadszedł czas na rozmowę z kucharzem i właścicielami. Magda zdradziła, co było nie tak w daniach, jakie jej zaserwowano.

Może się pan uczyć, ale nie być szefem kuchni - powiedziała Gessler do kucharza.

Ten komentarz nie spodobał się Krzysztofowi. Mężczyzna wstał i odszedł od stołu.

Magda Gessler rozsmarowała brud na twarzy właściciela

Magda próbowała namówić właścicieli, że łączenie ekskluzywnej restauracji z barem nie ma sensu.

To miejsce ani nie zachęca do tego, żeby się napić, ani do tego, żeby zjeść - przekonywała.

Ten argument nie przekonał jednak Krzysztofa.

Bywałem w miejscach, gdzie takie sytuacje się zdarzały

Najgorzej było wtedy, kiedy restauratorka zajrzała do kuchni. Okazało się, że pomieszczenia jest szczególnie brudne. Gwiazda zaczęła czyścić meble, a brudem smarowała twarz Krzysztofa!

Jak to się ciągnie - mówiła.

'Kuchenne rewolucje''Kuchenne rewolucje' fot. 'Kuchenne rewolucje'

'Kuchenne rewolucje''Kuchenne rewolucje' fot.'Kuchenne rewolucje'

Rewolucja w restauracji "Taste"

Gessler postanowiła, że "Taste" zmieni nazwę na "Morze las". W menu zaczęły królować: dziczyzna, ryby morskie i ryby słodkowodne.

Po kilku tygodniach Magda wróciła do lokalu, aby przekonać się, czy radzi sobie dobrze. Gwiazda przeżyła ogromne zaskoczenie, kiedy usłyszała, że szef kuchni jest w szpitalu.

Gotują pomoce kuchenne - przyznała Ewa.

Niestety, nie poradziły sobie najlepiej. Magda Gessler nie była zachwycona daniami.

Rezultat jest średni...
Dzisiaj mieliśmy pecha - tłumaczyła się Ewa.

To zdecydowanie nie była udana rewolucja.

KS

Więcej o:
Komentarze (64)
"Kuchenne rewolucje".Gessler załamana bałaganem w kuchni. Rozsmarowała brud na twarzy właściciela
Zaloguj się lub komentuj jako gość
  • Gość: Gość Kama

    Oceniono 73 razy 51

    Zachowania p.Gessler są nieobliczalne,upokarzanie ludzi na porządku dziennym,grubiańskie odzywki,rzucanie jedzeniem,plucie,tego pomału nie daje się oglądać,Niech ktoś uświadomi tą panią że w tym kraju ludzie muszą przeżyć często za 100 zł..Nie wszyscy to celebryci.

  • Gość: Milka

    Oceniono 32 razy 30

    czasem gdy rano mam czas przed pracą oglądam stare odcinki kuchennych. Była milsza. Kulturalna. Delikatniejsza. Teraz rzuca mięsem w ludzi. Nie lubię takiego czegoś nawet na potrzeby programu.

  • Gość: Ubrudzony

    Oceniono 29 razy 25

    Gdyby Pani Magda rozsmarowalaby brud na mojej twarzy, to bym sie wytarl jej lokami

  • foolbuster12

    Oceniono 32 razy 22

    Kiedy ktoś wreszcie wyrzuci to chamidło na ulicę?

  • Gość: Gucio

    Oceniono 41 razy 19

    Gastronomie Pani Magdo sa dla ludzi z doświadczeniem
    Pani potrafi zniszczyci i ubliżać jak zawsze ile po pani sa restauracje pozamykane bo tanio szybko robione dekoracje smieszne nazwy aż płakać sie chce !!!!
    Za dużo pani pije alkoholu i trzeba sie leczyć żeby nie za późno było
    Mam nadzieje ze ktoś kiedyś inny bendzie prowadził ten program z głowa

  • Gość: Gracz

    Oceniono 25 razy 15

    Tupet..sama niech sobie wysmaruje jape smalcem!zeby jeszcze lepiej sie świecila!Baby jaga

  • Gość: ostryga

    Oceniono 19 razy 13

    ten program ostatno to same USTAWKI......

  • szeter

    Oceniono 19 razy 13

    Znafczyni, stała murem za łajzą zwaną szefem ,kuchni ktory wchodzil jej w 4 litery. Przypalil mieso w szybkowarze wkladajac go na suche dno po czym stwierdził ze szybkowar jest uszkodzony (wlasciciel kupil dzien wczesniej 3 nowe) Winny byl oczywiscie wlasciciel. A najlepsze na koncu Znafczyni stwierdzila ze od razu widac ze nie gotowal szef kuchni ( ktos jej powiedzial ze jest w szpitalu) a po chwili okazalo sie ze gotowal jednak szef kuchni tylko jak miala przyjechac to odstawil jakis cyrk , ze mu slabo duszno itp. ale gotowal on. Moze sobie z tym wieprzkowatym szefem kuchni reke podac - poziom ten sam

  • Gość: efe

    Oceniono 12 razy 12

    Jezli komus potrzebna jest wizyta Magdy Gelser, zeby zorienowac sie ze ma syf w kuchni to zadna kuchenna rewolucja nie pomoze. Tu trzeba mentalnej rewolucji. A najlepiej zmienic branze.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX