To już definitywny koniec. Zayn Malik i Gigi Hadid rozstali się. Wydali oficjalne oświadczenie

Zayn Malik i Gigi Hadid rozstali się. Po ponad dwóch latach zakończyli swój związek.

To kolejne rozstanie w show-biznesie wśród idealnie dobranych par. Po Justinie Bieberze i Selenie Gomez przyszedł czas na Zayna Malika i Gigi Hadid. Wydali oni oficjalne oświadczenie, z którego wynika, że nie są już razem.

Powodem podjęcia decyzji o rozstaniu miał być stres związany z ich karierami i relacją, z którym sobie nie radzili. Fani zauważyli, że Malik przestał już obserwować Gigi i jej matkę na Instagramie.

Faktycznie Gigi i Zayn zerwali, ale rozeszli się w dobrych stosunkach, wspierają się i szanują. Ich kariery i relacja powodowały mnóstwo stresu, z którym sobie nie radzili. Na razie to zdecydowany koniec. Może kiedyś się jeszcze zejdą, ale na razie to nie jest ten czas – wyznała osoba z bliskiego otoczenia pary w rozmowie z The Sun.

Malik jako pierwszy opublikował na swoim Twitterze piękne słowa, w których podziękował Gigi za to, co ich łączyło i zapewnił, że darzy ją szacunkiem i pozostaną przyjaciółmi. Zwrócił się także do fanów, żeby uszanowali ich decyzję i prywatność.

Zawsze będę szanował Gigi jako kobietę i przyjaciółkę. Ona ma niesamowitą duszę - napisał o niej.

Gigi oświadczyła, że jest ogromnie wdzięczna za miłość, a także lekcję życia, jakiej doświadczyła, będąc w związku z Malikiem. Dodała również, że życzy mu jak najlepiej i nie przestanie go wspierać, darząc niezmiennie ogromnym szacunkiem.

Zawsze będę wdzięczna za miłość, czas i lekcję życia, które otrzymałam od Z. - wyznała Gigi.

Gigi Hadid i Zayn Malik zaczęli się spotykać w 2015 roku. Już po roku związku pojawiły się pierwsze informacje o ich kryzysie. Nawet doszło do ich rozstania, jednak ku zadowoleniu fanów szybko do siebie wrócili. Jak widać nie udało im się do końca porozumieć i teraz na nowo układają życie bez siebie.

Żałujecie?

AW

Sprawdź, co wiesz o kosmosie
1/20Planeta ze zdjęcia to oczywiście:

Zobacz najnowsze wideo