"Kuchenne...". Internauci bronią właściciela restauracji "Paradiso". "Gdyby potrafił, zrobiłby wszystko jak najlepiej"

"Kuchenne rewolucje" i Magda Gessler zawitały w restauracji "Paradiso" w Kawicach na Dolnym Śląsku. Internauci stają w obronie 75-letniego właściciela i uważają, że został zbyt surowo potraktowany.

W ostatnim odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler pomogła właścicielom restauracji "Paradiso". Największym problemem był panujący w niej wieloletni brud. Nie bez wpływu było na to podejście 75-letniego Hieronima, który uważał, że "za dużo czystości, to też niedobrze jest". Po emisji odcinka internauci stanęli w jego obronie.

Zobacz: "Kuchenne rewolucje". Magda Gessler przerażona brudem w restauracji. Właściciel wie swoje: Za dużo czystości, to też niedobrze jest

"Kuchenne rewolucje". Internauci bronią Hieronima

Magda Gessler próbowała uświadomić mężczyźnie, że zatrzymał się w latach 70. i w ogóle nie dba o swój lokal. Skrytykowała go za stare sprzęty oraz brak porządku. Przypomnijmy, że po zdarciu starej wykładziny okazało się, że pod nią znajduje się mnóstwo ziemi. Jak przyznały pracownice, "tam nigdy nie było sprzątane". Hieronim nie zgadzał się z Gessler i uważał, że przesadza.

'Kuchenne rewolucje''Kuchenne rewolucje' Screen z TVN/ 'Kuchenne rewolucje'

Na oficjalnym profilu na Facebooku "Kuchennych rewolucji" pojawiło się wiele komentarzy. Widzowie programu uważają, że należy go zrozumieć i nie krytykować, gdyż jest już starszym człowiekiem. Sporo osób jest wyrozumiałych dla niego, gdyż jak opowiedziała jego żona w programie, w przeszłości zmagał się ze straszną biedą w domu.

Cudowni ludzie. Ale tak jest w życiu, że starych drzew się nie przesadza. Ciężko komuś, kto przeżył tyle ciężkich dni, wytłumaczyć, że jest inaczej, że czasy inne...
Podziwiam, że w takim wieku próbują i chcą pracować. Nie zasłużyli na tak surowe traktowanie.
75 lat i z taką pasją do gotowania. Wszędzie go pełno, każdemu doradzi. Sympatyczny człowiek. Życzę powodzenia - piszą.

Przypomnijmy, że rewolucja nie do końca się udała. Magda Gessler nie określiła jednoznacznie, czy podpisuje się pod zmianami. Zachęciła jedynie widzów, by odwiedzali restaurację, gdyż "kuchnia nie jest zła". A Wy jak oceniacie zachowanie właściciela?

AW

Więcej o:
Komentarze (61)
"Kuchenne...". Internauci bronią właściciela restauracji "Paradiso". "Gdyby potrafił, zrobiłby wszystko jak najlepiej"
Zaloguj się lub komentuj jako gość
  • Gość: Marta

    Oceniono 38 razy 28

    Po maturze pracowałam w jednej z lepszych nadmorskich restauracji jako kelnerka. Wiem co się działo w kuchni. Szef kuchni najpierw oprawiał surowego kurczaka a potem nieumytymi dłońmi mieszał w Wielkiej misce surówkę. Nie mówiąc już o niedomytych naczyniach bo zepsuła się zmywarka i naczynia się myło w zimnej wodzie. O reszcie nie będę mówić bo sie niedobrze robi. Takie mamy standardy w naszym kraju.

  • pawello-wawa

    Oceniono 66 razy 22

    Ciekawe jakby złapali salmonellę czy gronkowca to tę byliby tak zafascynowani brudasem. Debilizm. Dziad truje ludzi i tyle. Są standardy. Ktoś podziwia, że próbują mimo wieku itd. A co jakby na sali operacyjnej tak próbowali. Argumenty z dupy.

  • Gość: Gość

    Oceniono 26 razy 20

    Mam ogromny szacunek i dużo empatii dla starszych ludzi, i wiem jak szybko płynie czas (niedawno osiemnastka, a teraz trzydzieści dwa). Wiem, że jaki przykład dam moim dzieciom, tak one będą mnie traktować na starość, ale muszę napisać, że nie ma żadnego usprawiedliwienia dla brudu i bałaganu. Życzę właścicielom, aby mieli dużo radości w podejmowaniu gości, w czystym lokalu i zdrowej, czystej kuchni.

  • sieceonk

    Oceniono 20 razy 18

    można gotować niesmacznie, nie trafiać w gusta klientów, ale brud, bałagan, oraz korzystanie z nieświeżych produktów (co czasem widać w programach) nie ma wytłumaczenia
    w niektórych programach pokazują taki syf w kuchni że dziwię się pracownikom że samo przebywanie w takich warunkach im nie przeszkadza
    można narzekać na sieciowe fastfoody, ale poziom higieny dzieli je o lata świetlne od miejsc pokazywanych w niektórych programach M.Gessler

  • Gość: kasia

    Oceniono 16 razy 14

    Tu nie chodzi o sympatie do tego pana ale o oczywiste niedociągnięcia,brud i złe produkty.Niestety,prawda jest taka,że niektórzy starsi ludzie POWINNI odsunąć się od bezpośredniego kontaktu z żywnością.Ten pan ma"dziwne" podejście do higieny i to sie w tym wieku nie zmieni.Wtrącał sie do wszystkiego a właściwie przeszkadzał w pracy.Rozumiem,że on żyje przeszłością i swoją świetnością,ale czasy się zmieniają i nie wolno stać w miejscu.Efekt...dokładnie spartolił kurczaka z rożna......Niechby sobie był właścicielem ale niech zatrudni fachowców,bo potruje ludzi.

  • Gość: Anna

    Oceniono 15 razy 11

    To, że ktoś jest stary nie znaczy, że ma taryfę ulgową. Jeżeli nie ma siły, to kończy biznes. Idzie na emeryturę. Jeżeli nie ma siły ale ma chęci, zmniejsza zasięg. Zamyka knajpę i robi catering, skoro lubi się gotować. Gdyby 15 lat temu był w rewolucjach to by go wszyscy zrównali z ziemią, że świnia i brudas za gotowanie się zabiera... Ale, że jest wiekowy to nagle chcecie jeść w brudzie i łapać salmonellę? Zasady to zasady. Chce kasę robić to musi ich przestrzegać, bez względu na wiek.

  • Gość: dara

    Oceniono 16 razy 10

    po to robi rewolucje, żeby było dobrze, jeżeli ktoś jej nie słucha to trudno..., sami wiedzieli z czym będą mieli do czynienia

  • Gość: Kasia

    Oceniono 11 razy 9

    O czystość trzeba dbać. A gdzie sanepid? Jak się nie chce inwestować w firmę to należy zrezygnować. Szkoda. Fajni ludzie.

  • Gość: Anis

    Oceniono 11 razy 7

    Jadłam tam kiedyś, kilka lat temu. Nic się nie zmieniło, ani wystrój, ani jedzenie. Brud już wtedy był widoczny ... a kiedyś kiedyś były tam bardzo dobre posiłki! od małego pamiętam tą knajpę ;-)

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX