"Kuchenne rewolucje" wróciły i to z rozmachem! Magda Gessler znów rzuciła garnkami. "Widzi pan? Jak g*wno!"

Magda Gessler w premierowym odcinku nowego sezonu "Kuchennych rewolucji" odwiedziła restaurację "Sjesta". Lokal przeszedł metamorfozę i stał się restauracją góralską z kwaśnicą i karkówką w menu.

"Kuchenne rewolucje" wróciły po wakacyjnej przerwie w 18. sezonie. W premierowym odcinku tradycyjnie nie zabrakło wielkich emocji.

Kuchenne rewolucjeKuchenne rewolucje fot.Facebook/Kuchenne rewolucje

Magda Gessler pojechała do Częstochowy, by przeprowadzić rewolucję w restauracji "Sjesta", którą od 8 lat prowadzi pan Darek. W kuchni pomagają mu Klaudia i Kacper.

Ja się bawię kuchnią. Uwielbiam to robić. Ta restauracja jest wszystkim, co mam. - powiedział

Kuchenne rewolucjeKuchenne rewolucje fot.Facebook/Kuchenne rewolucje

Niestety, biznes się nie kręcił, a pan Darek zamiast zarabiać, musiał dokładać do lokalu. Dodatkowo, wszystkiemu towarzyszyły ogromne nerwy.

Nasz szef jest nerwowym człowiekiem, dużo przeklina. Jeśli coś nie wychodzi po jego myśli, to się denerwuje - skomentowała Klaudia.

Magda Gessler zamówiła herbatę i kilka dań, m.in.: kulki ryżowe, kotlet devolay i zupę serową. Kiedy gwiazda czekała na potrawy, kelnerka podała jej przystawkę, jaką była bruschetta. Jak się okazało, był to gol samobójczy.

Dużo cebuli, bardzo zimna, brak oliwy z oliwek. Ktoś nie ma pojęcia o włoskiej kuchni - powiedziała.

Kuchenne rewolucjeKuchenne rewolucje fot.Facebook/Kuchenne rewolucje

Dalej było tylko gorzej. Katastrofą okazała się zupa serowa. Po spróbowaniu, Gessler powiedziała:

Serem to nie pachnie. Chyba jakiś topiony ser tu był. Sztuczności, sztuczności, aż śmierdzi - podsumowała.

Później okazało się, że zamówiony devolay smażony był na podejrzanym tłuszczu. Prowadząca program poprosiła o usmażenie kotleta na maśle. Problem był w tym, że w kuchni restauracji "Sjesta" zabrakło masła.

Kacze udo także nie zachwyciło Magdy.

Tragedia, jest gumowata sucha, musiała być zamrożona. To miejsce nie jest smaczne - powiedziała do kamery.
Smakowało pani? - zapytała kelnerka zabierając talerz.
Błagam, niech pani nie pyta... - odpowiedziała Gessler.

Po chwili na tapetę wrócił devolay. Ten "przysmak" także nie zdał egzaminu.

Tu jest po prostu przerost formy nad treścią. Forma jest, treści brak - skomentowała opuszczając lokal.

Kuchenne rewolucjeKuchenne rewolucje fot.Facebook/Kuchenne rewolucje

Następnego dnia Magda wróciła do "Sjesty". Tym razem postanowiła porozmawiać z właścicielem.

Pan nie ma smaku. To jest bardzo niedobre - zaczęła Magda.
Pierwszy raz taką opinię słyszę. Nie wierzę, że nie umiem gotować, bo mam trochę klientów - skomentował.

Później restauratorka poprosiła Darka, aby raz jeszcze spróbował zrobić devolaya. To samo zadanie dostała kucharka. Gwiazda zrobiła test i okazało się, że autorem lepszego kotleta jest młodziutka kucharka, która, jak przyznała, przyrządzała ten przysmak po raz pierwszy.

Są pewne zasady, które się stosuje, a ty ich nie znasz - powiedziała Magda do właściciela.

Gessler postanowiła później zajrzeć do kuchni. Okazało się, że panuje tam brud. Nie obyło się bez rzucania garnkami.

Widzi pan? Jak gówno! To trzeba umyć- skomentowała garnki.

Pan Darek próbował się tłumaczyć. Jednak w kwestii brudu w kuchni na Magdę Gessler nie działają żadne argumenty.

Kuchenne rewolucjeKuchenne rewolucje fot.Facebook/Kuchenne rewolucje

Kolejnego dnia restauratorka zasugerowała Darkowi, że jego kuchnia nie jest ukierunkowana i panuje w niej misz-masz. Ostatecznie stwierdziła, że "Sjesta" zamieni się w góralską knajpę o nazwie "Gospoda kwaśnica", a jej popisowym daniem będzie właśnie kwaśnica i "macana" karkówka. Cała załoga przyjęła ten pomysł z entuzjazmem.

Nazajutrz gospoda zaczęła nabierać góralskiego klimatu.

Jezu, jak tu ładnie - powiedziała zadowolona Magda.

Cała ekipa z Magdą Gessler na czele zaczęła też pracować nad nowym, góralskim menu. Pod koniec dnia kucharki ruszyły na promocję i częstowały mieszkańców kwaśnicą. Przy okazji zapraszały na otwarcie nowej restauracji.

W końcu w "Gospodzie kwaśnica" zjawili się goście.

Jeżeli chodzi o kwaśnicę to muszę przyznać, że lepszej nigdy nie jadłem - zachwycał się pewien mężczyzna.

Nie zabrakło też zachwytów nad karkówką podaną z ziemniakami i żurawiną.

Dzięki pomocy pani Magdy teraz może być trudniej, ale też z górki - powiedział pan Darek.

Po trzech tygodniach restauratorka ponownie zjawiła się w Częstochowie, by sprawdzić, czy w "Gospodzie kwaśnica" wiedzie się dobrze. Na wstępie Gessler zamówiła sałatkę.

Brakuje trochę sosu. Jest strasznie słodka, a góry są słone i ostre - skomentowała.

W dalszej części egzamin zdawała kwaśnica.

To prawdziwa góralska kwaśnica. Fenomenalna! - zachwyciła się.

Test zdała też karkówka.

A myślałam, że ci się nie uda. Wszystko było pyszne, poza sałatą. Ale ogólnie tak dobrej kuchni góralskiej nigdy nie jadłam - powiedziała do właściciela.

Metamorfoza zdana na piątkę!

Jeśli chcesz być na bieżąco z informacjami ze świata show-biznesu, zaobserwuj nas na Instagramie>>>

KS

Znasz lepiej historię niż 12-latkowie? To musisz mieć co najmniej 13/15
1/15Która z tych postaci była bogiem olimpijskim?
Zobacz także
  • Magda Gessler Magda Gessler poprowadzi nowy program? Tabloid donosi, że ma zarabiać 600 tysięcy złotych więcej!
  • Magda Gessler Magda Gessler oskarżona przez fankę o wstrzykiwanie botoksu. Postawiła sprawę jasno. "Albo d..a, albo twarz"
  • Magda Gessler w przeźroczystej bluzce Magda Gessler w przeźroczystej bluzce. Fani zauważyli pewien szczegół. "Widać sutki!"
Komentarze (31)
"Kuchenne rewolucje" wróciły i to z rozmachem! Magda Gessler znów rzuciła garnkami
Zaloguj się lub komentuj jako gość
  • morsik2

    Oceniono 7 razy 7

    Z przyjemnością oglądałem pania Magdę, ubraną jak 14 letnia galerianka i rzucającą "Gów...mi" :).

  • fasola81

    Oceniono 5 razy 5

    Zauważyłam, że zawsze właściciele tych wszystkich restauracji wyglądają na co najmniej 10 lat więcej niż mają. Ten facet ma 38 lat a wygląda jakby zbliżał się do 50-tki. Widać jaka to stresująca i wyniszczająca praca. Nigdy nie chciałabym mieć własnej firmy, żadne pieniądze nie są tego warte. Pracuję w korpo, wychodzę o 16-tej i mam wszystko gdzieś, a nie zamartwiam się 24h na dobę firmą.

  • yegua-ha

    Oceniono 4 razy 4

    Mówcie, co chcecie, ale dzięki temu programowi i rewolucjom, trochę jakby mniej nas trują w restauracjach.

  • Gość: klm

    Oceniono 7 razy 3

    nazwisko Gessler kojarzy mi się wyłącznie z oszustwami, wyłudzeniami i przekrętami

  • Gość: Grze$

    Oceniono 5 razy 3

    No i jak TVP ma wygrać oglądalnością z TVN, skoro TVN nadaje kolejny sezon Magdy Gesler? Kura jest bez szans.

  • HoIy Diver

    Oceniono 4 razy 2

    Kuchenne chamidlo wrocilo na wizje ku uciesze marginesu ogladajacego to gowno.

  • Gość: GdzieWesele.pl

    Oceniono 1 raz 1

    Magda wraca w dobrej formie! <3

  • Gość: Maya

    Oceniono 2 razy 0

    Madziu twoja fryzura to przerost formy nad treścią!

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX