Redaktor naczelny "Faktu" zrezygnował ze stanowiska po skandalicznej okładce o śmierci Leszka Millera Juniora

Robert Feluś, redaktor naczelny "Faktu", złożył wypowiedzenie. Wszystko przez skandaliczną okładkę, która pojawiła się w weekendowym wydaniu tabloidu.

"Ojciec wybrał politykę, a syn sznur" - taki tytuł nosiła okładka, opisująca śmierć syna Leszka Millera. Robert Feluś, naczelny "Faktu", po krytyce różnych organizacji przeprosił, a teraz złożył wypowiedzenie.

Zobacz też: Przyjaciel Leszka Millera Jr o jego śmierci. Żałuje, że do niego nie zadzwonił. "Nie mogłem tamtej nocy spać"

Robert Feluś odchodzi z "Faktu"

Zarząd Ringier Axel Springer Polska oświadcza, iż w dniu dzisiejszym przyjął rezygnację redaktora naczelnego dziennika Fakt, p. Roberta Felusia. Decyzja została podjęta w związku z artykułem, który pojawił się w sobotnim wydaniu magazynu Fakt na Weekend" - czytamy w oświadczeniu zarządu Ringier Axel Springer Polska.

Jak podają Wirtulanemedia.pl, przyjmując rezygnację Felusia podkreślili, że dla nich wiarygodność i prawdziwość informacji jest "równie ważna, co wrażliwość społeczna".

Będąc jedną z największych firm medialnych w Polsce, jesteśmy świadomi naszej roli i misji, które chcemy nieprzerwanie pełnić - dodali.

Leszek Miller o żenującej okładce "Faktu"

Przypomnijmy, że okładka została uznana przez Stowarzyszenie Press Club Polska uznało ją za "gwałt na żałobie". Leszek Miller podziękował organizacji za reakcję i "za wyrazy współczucia i sprzeciw wobec praktyk żerujących na ludzkiej tragedii". Więcej na ten temat możecie przeczytać TUTAJ.

AW

Robert Feluś, redaktor naczelny "Faktu", zrezygnował ze stanowiska po skandalicznej okładce
  • forfiter_jr

Powinien dostać wilczy bilet i dożywotni zakaz pracy w mediach.

• Gość: G

Brak empatii. Co to się nie robi dla zwiększenia sprzedaży

• Gość: podpis

Każda morda sama się pokazuje

• Gość: Jarosław

I nie pokazujcie więcej, tej mordy.

• Gość: podpis

Mediach czego? Chyba nie zakutego łba?