Komentarze (57)
Taco Hemingway śpiewa o Idze Lis na nowej płycie? Cytaty są sugestywne
Zaloguj się lub komentuj jako gość
Pokaż wcześniejsze komentarze
  • Gość: Nie toleruję chłamu

    Oceniono 11 razy 7

    Muzyka Taco to chłam, teksty z d.............., muzyka "ambitna", ale tylko dla wiejskich prostaków, tylko mało wymagający gimnazjalista taką "sztukę" łyknie. a dziewucha brzydka jak noc, gęba niestety po ojcu. Klon Tomasza Lisa.

  • Gość: Xoxo

    Oceniono 13 razy 9

    Niestety pan Lis w wersji damskiej jest zwyczajnie brzyyyyyydkiiiiiii. Gdyby nie znajomości matki, to nikt by takiej paskudnej dziewuchy nie zaangażował do żadnego modowego projektu. Co innego, jej siostra, która z twarzy jest o niebo ładniejsza....... ale i bardziej ambitna.

  • Gość: Ina

    Oceniono 7 razy 7

    Zarozumiały cwaniaczek

  • gapcio2010

    Oceniono 21 razy 19

    Jeśli to co "wyjęczy" jakiś Taco to jest Sztuka, to naprawdę ...sztuka zachować kulture.....

  • tenare

    Oceniono 9 razy 9

    Sama poezja, q...wa.

  • Gość: Olech

    Oceniono 15 razy 13

    Najlepsze są”dziubki-mamusi i córci,mogą być dumne Ten facio o „korzeniach”rapuje o jakiejś rozebranej lali..

  • Oceniono 16 razy 12

    No nie!! drugi Kiepura. Ja jak byłem bardzo zakochany w swojej Zośce też jej 24 lata temu śpiewałem a po pięciu latach żeby było bara bara musiałem zaśpiewać hahaha. Nie wiem co ten burrito odstawia z młodą Lis ale czarno widzę ten związek, jak ten fakir zaczyna swoje Love Story od wycia!!

  • Gość: gb

    Oceniono 26 razy 24

    stop promocji tandety!

  • jego_eminencja

    Oceniono 12 razy 8

    dlaczego jej matka i ojciec przewala by ten gnojek seksualnie eksploatowal ich córke? On tryska 7 razy dziennie

  • Gość: s.zlsdz

    Oceniono 12 razy 12

    Cebulę, marchewkę i ziemniaki pokroić w kostkę, pora w półplasterki. Podsmażyć na patelni na maśle, zaczynając od ziemniaków i marchewki. Pod koniec dodać cebulę, pora i posiekany czosnek. Wszystko razem smażyć jeszcze przez chwilę. Przełożyć do garnka z ciepłym wywarem. Odrobiną bulionu wymyć smak z patelni. Gotować do miękkości. Pod koniec zabielić śmietaną, zahartowaną gorącą zupą. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Zmiksować i przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na talerzu udekorować świeżą bazylią. Jeśli zupa wyjdzie zbyt rzadka, co zależy od zawartości skrobi w ziemniakach, można ją zagęścić łyżką kartoflanki. Jako dodatek można zrobić chipsy z boczku.

  • Gość: Wujek Waldek

    Oceniono 22 razy 16

    Hemingway? O żesz Pierre 'd Olony...
    Dobrze że nie Sokrates, albo Słowacki... Dziwne że go za kopyrajty nie ścigają.

  • monodeluxe

    Oceniono 26 razy 20

    Co to za młody cygan?Nie znam

  • Gość: m

    Oceniono 26 razy 26

    Ale paździerz...

  • Gość: olka

    Oceniono 18 razy 10

    dwie puste jak butle lisice Kinga i tta.. inga....wstyd pręży sie toto do czego i kogo??? wstyd i żenada ...a moze kinga znowu sie bedzie czepiala naszego Prezydenta a nie umie upilnowac tej małolaty ingi..żenada

  • Gość: kszanka1

    Oceniono 58 razy 52

    Swojska kaszanka gryczana

    Skórki i okrawki mięsa dokładnie umyć , dodać liście laurowe, łyżkę soli,cebulę wszystko zalać wodą i ugotować.
    Ugotowane mięso przecedzić przez sito, rosół po mięsie przelać do garnka, ugotować w nim kaszę w proporcji 1:2, gotować tyle czasu aż kasza wypije cały płyn.
    Mięso i ugotowaną cebulę zmielić przez maszynkę , przełożyć do bardzo dużej miski, dodać ugotowaną kaszę, sól , pieprz i majeranek.Wszystko dokładnie wymieszać i spróbować( bo jak dodamy na końcu krew , to już nie spróbujemy) na końcu dodać do ciepłego farszu, krew,około 1 litra, jak będzie mało, to dodać powoli resztę krwi.
    Na maszynkę z lejkiem do kiełbas, nakładać czyste i kilka razy przepłukane wodą jelita i napychać kaszankę. Na końcu formować pętka równej wielkości(można związać nitką)
    Parzyć w gotowanej , lekko osolonej wodzie około 30-35 min.(nie gotować żeby nie popękała.
    Smacznego.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX