Komentarze (99)
Joanna Koroniewska nominowana do "Biologicznej bzdury roku"! Eksperci ją wyśmiali. Wszystko przez jej "mądrości" o glutenie
Zaloguj się lub komentuj jako gość
Pokaż wcześniejsze komentarze
  • Czupakabros

    Oceniono 4 razy 2

    I to tacy idioci są naśladowani przez kolejnych idiotów. Szkodliwy gluten to genom D. Zawiera go prawie każda pszenica prócz pradawnej lekkostrawnej 2ab. Ma go zdrowy orkisz, kamut o czerwonej pszenicy nie wspominając - obecne jej odmiany posiadają ok 500gnomów (jest to wynik krzyżówek i modyfikacji genetycznych które mają na celu poprawienie właściwości wypiekowych mąki z takich zbóż ,wydajność i odporność na warunki atmosferyczne itd. Bez glutenu mogą żyć jedynie diabetycy ok 3% populacji ludzkiej. Pszenicę jemy od 5000 lat i jakoś nie wyginęliśmy. Więc o czym ta idiotka i jej podobni piszą? Powodem dolegliwości pokarmowych jest FOD MAPS - cukry szybko fermentujące. Najwięcej ich zawiera pszenica z pełnego ziarna Graham nie wspominając o amylopektynie - super węglowodór - występuje w ryżu. Do syfiastych cukrów zaliczamy: fruktany - cukry owocowe, laktozę, miód i inne mniej znane. Na frajerach co wierzą takim jak ta idiotka to producenci robią takie kokosy że głowa mała. Już nawet na mineralnej piszą Gluten free bo na to łapią się imbecyle. Gdzie są eksperci od odwróconej osmozy? Już nie taka zdrowa bo udowodniono że wypłukuje wszystko z organizmu jak wóda? Człowiek obecny nie ma w organizmie np.enzymów do trawienia surowego białka - czy to krowiego czy z jajka kurzego. Ale też tyczy się to wszystkiego (mięso) co ma białko zwierzęce nie ścięte. Pisząc prościej: jajo na twardo przetrawisz a surowe nie. Ludzie mając mózg potrafili białko obrabiać i dlatego te enzymy zaniknęły. To samo tyczy się trawienia laktozy. Tylko kilka nacji nie ma z tym problemu. Flora bakteryjna żołądka Polaka i Turka są inne - bo to wykształciły tysiące lat nawyków żywieniowych. Słuchajcie dalej dietetyków.
    Kto chce dowiedzieć się coś więcej to polecam 2ab-weizen.de/pl/Home

  • gj61

    Oceniono 4 razy 2

    Oto współczesny świat w którym, magister prawa jest ministrem i poucza profesorów, panienki które, tylko z powodu ożenku albo zagrania rólki uważają się za najmądrzejsze na świecie a Bogiem jest telefon wielki jak kafel... Stylem bycia arogancja...

  • Gość: Realista

    Oceniono 2 razy 2

    Cytujecie to wiejskie padło - które się lansuje dzięki Dowborowej - No to później mamy cwiercelebrytow jakich mamy.

  • nonodrtfygr

    Oceniono 2 razy 2

    pustak.
    dzięki temu chyba z Dowborem sie dogaduje

  • shtalman

    Oceniono 4 razy 2

    Gluten szkodzi dwóm grupom społecznym, tym którym rzeczywiście szkodzi czyli chorzy na celiakię (około 1% populacji), gdzie uwarunkowania genetyczne powodują immunologiczną reakcję w trzewiach, druga grupa to celebryci (około 0,01% populacji) którym zależnie od poziomu głupoty szkodzą różne rzeczy w różnych czasach. Najfajniejsze jest to że jeśli wolski pseudokatolik wierzy w czary mary i przyjmuje komunię to cierpi niemiłosiernie bo hostia wedle doktryny kościoła musi być zrobiona z pszenicy i wody

  • gandalph

    Oceniono 1 raz 1

    Jakoś dziwnie mi się kojarzy z "lewoskrętną witaminą C".

  • Gość: KantKuli

    Oceniono 1 raz 1

    Najgorsze w dzisiejszych czasach jest to, że głupota nauczyła się myśleć.

  • leming_13

    Oceniono 1 raz 1

    Niedouczona kretynka ktorej płacą za gloszenie tresci ktorych nie rozumie dla większych kretynow dla ktorych owa kretynka to autorytet. Kto o jest?

  • Kuba Cube

    Oceniono 1 raz 1

    śmiem wątpić żeby ktokolwiek mógł powiedzieć coś takiego: "Trenerka stwierdziła, że jest on bogatym źródło białka"!?!?!? czy wy choć czytacie co piszecie???

  • adas3333

    Oceniono 1 raz 1

    To jest kretynka do kwadratu

  • halszka67

    Oceniono 1 raz 1

    Te wszystkie diety dziwaczne,ekologiczna żywność to jedna wielka głupota.Tak samo jak wyjątkowa wrogość do produktów genetycznie zmodyfikowanych.60% pasz w Polsce to pasze z składnikami zmodyfikowanymi. I co i nic.Jeżeli ktoś woli mieć w swoich produktach chemię z oprysków to niech się truje . Ja wybieram produkty zmodyfikowane.Wszystkie owoce,zboża są już dawno zmodyfikowane w jakimś procencie.

  • starczypl

    Oceniono 1 raz 1

    W dobie social mediów niektórym pół mózgom wydaje się, że mają cały. Nic bardziej mylnego :)

  • Gość: Grażyna

    Oceniono 1 raz 1

    Im głupsza osoba tym bardziej autorytatywnie wypowiada się na każdy temat. GMC

  • Gość: Gcc

    0

    Influencerki z koziej du..y

  • Gość: Gość

    0

    Naiwni ludzie,jakis czas temu zamieszkałam na wsi.Owszem kury chodzą wolno widzę je z okna i widzę ich teren na który codziennie spadają tony pyłów z kominów wiejskich domów.Zapraszam też na pola na Mazurach przy trasach szybkiego ruchu gdzie rosną wasze zdrowe marchewki,lub okolice Grójca gdzie z samochodu można podziwiać setki jabłoni rosnących przy ruchliwej trasie...

  • Gość: Lula

    0

    Dlaczego dorośli ludzie uważający się za mądrych wmawiają sobie i innym że gluten to straszne zło? Zło które szkodzi jak nic innego na świecie! Owszem gluten jest szkodliwy ale dla osób z nietolerancją! Do tej pory od początku ludzkości żywiliśmy się chlebem a teraz nagle wszyscy mają celiakię.

  • barakuda62

    0

    Aktoreczka z przypadku, znaFca z przekonania.
    żal.pl

  • mipi1951

    0

    To sa polskie "uczone" celebrytki.Tej osobie ta dieta bezglutenowa mozg chyba zlasowala.
    One sa wszystkie jednakowe, wazne ze sie jest w tvp.
    Reszta sie nie liczy wszystko jedno ze sie pier...li glupoty, a ze sie ludzie smieja co mi tam .Ja mam racje.

  • Czupakabros

    0

    I to tacy idioci są naśladowani przez kolejnych idiotów. Szkodliwy gluten to genom D. Zawiera go prawie każda pszenica prócz pradawnej lekkostrawnej 2ab. Ma go zdrowy orkisz, kamut o czerwonej pszenicy nie wspominając - obecne jej odmiany posiadają ok 500gnomów (jest to wynik krzyżówek i modyfikacji genetycznych które mają na celu poprawienie właściwości wypiekowych mąki z takich zbóż ,wydajność i odporność na warunki atmosferyczne itd. Bez glutenu mogą żyć jedynie diabetycy ok 3% populacji ludzkiej. Pszenicę jemy od 5000 lat i jakoś nie wyginęliśmy. Więc o czym ta idiotka i jej podobni piszą? Powodem dolegliwości pokarmowych jest FOD MAPS - cukry szybko fermentujące. Najwięcej ich zawiera pszenica z pełnego ziarna Graham nie wspominając o amylopektynie - super węglowodór - występuje w ryżu. Do syfiastych cukrów zaliczamy: fruktany - cukry owocowe, laktozę, miód i inne mniej znane. Na frajerach co wierzą takim jak ta idiotka to producenci robią takie kokosy że głowa mała. Już nawet na mineralnej piszą Gluten free bo na to łapią się imbecyle. Gdzie są eksperci od odwróconej osmozy? Już nie taka zdrowa bo udowodniono że wypłukuje wszystko z organizmu jak wóda? Człowiek obecny nie ma w organizmie np.enzymów do trawienia surowego białka - czy to krowiego czy z jajka kurzego. Ale też tyczy się to wszystkiego (mięso) co ma białko zwierzęce nie ścięte. Pisząc prościej: jajo na twardo przetrawisz a surowe nie. Ludzie mając mózg potrafili białko obrabiać i dlatego te enzymy zaniknęły. To samo tyczy się trawienia laktozy. Tylko kilka nacji nie ma z tym problemu. Flora bakteryjna żołądka Polaka i Turka są inne - bo to wykształciły tysiące lat nawyków żywieniowych. Słuchajcie dalej dietetyków.
    Kto chce dowiedzieć się coś więcej to polecam (wklej do przeglądarki)2ab-weizen.de/pl/Home

  • krisp_2007

    0

    Czekam na werdykt "by Ann".

  • Gość: mo

    Oceniono 3 razy -1

    A mnie przeraża poziom hejterstwa. Nie przypominam sobie,żeby Koroniewska obwoływała siebie kiedykolwiek ekspertką od żywienia i diet jak na przykład Lewandowska. Więc myślę, że można jej wybaczyć że palnęła jakieś głupstwo.

  • nanorobot

    Oceniono 1 raz -1

    "Nie da się policzyć, ile chromosomów posiada gluten, ponieważ nie ma ich wcale. "

    Dobrze wiedzeć, iż jeżeli mam zbiór pusty, to nie mogę policzyć ile on ma elementów ...
    Może niech ten pan niech lepiej pozostanie przy biologii, tam nie potrzeba zbyt ostrego umysłu ...

  • Gość: Gosc

    Oceniono 9 razy -7

    A gdzie informacja ze to artykuł sponsorowany?

  • Gość: Lisek

    Oceniono 10 razy -10

    Uniwersyteccy jajogłowi i blogerzy z resentymentami mają szansę ogrzać się na Plotku dzięki pani Koroniewskiej.

    Jedyny powód dlaczego Koroniewska mówi głupoty to ten, że w budzie nauczono ją takiego języka. Gdyby jej to darowano odwoływałaby się do swoich zmysłów, intuicji, uczuć i wiodłaby zdrowsze życie sama z siebie. Nauka na służbie biznesu musi cię jednak poinformować że bez nich jesteś nikim.

  • impr

    Oceniono 17 razy -15

    TAK, gazeta lubi wszystko ośmieszać, co łączy się z jej linią dogmatyczną...gluten, podejście do szczepionek, korzystanie z medycyny naturalnej ( bo jak można krytykować współczesną medycynę...). Możliwe, że palnęła głupotę na temat glutenu, ale nie wyklucza to faktu, iż gluten MOŻE nam szkodzić, ja nie wierzę już w pełni żadnym EKSPERTOM dopóki sama na sobie nie sprawdzę, nauka też jest interesowna i powiązana z różnymi korporacjami, mi akurat odstawienie glutenu pomogło z uporaniem się z potwornym trądzikiem, a uczulenia na gluten nie mam, bo sprawdzałam.

  • Gość: Gosc

    Oceniono 17 razy -17

    Oo i pan idiota, lansiarz lukasz dalej się lansuje na bardziej znanych ludziach. Ale coraz więcej ludzi rozumie o co chodzi temu człowiekowi.. o robienie szumu wokół wlasnej.. żal

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX