"Kuchenne rewolucje". Emocje już w pierwszym odcinku nowego sezonu. "Kto tu kur*a jest szefem?". Później nie było lepiej

Ciągła rotacja pracowników to jeden z problemów restauracji, którą odwiedziła Magda Gessler. Jak sobie z nim poradziła restauratorka? Czy zaakceptowała rewolucję?

Najnowszy sezon "Kuchennych rewolucji" rozpoczął się w Gdyni. Magda Gessler odwiedziła restaurację "Granola", którą prowadzi pan Darek. Mężczyzna, choć od lat związany jest z branżą gastronomiczną, ma problemy z prowadzeniem tej restauracji.  

Jednym z problemów jest ciągła rotacja pracowników. Wierna od samego początku jest młoda kelnerka - Ala. Nie raz zdarzało jej się przygotowywać posiłki dla klientów, kiedy z dnia na dzień jej koledzy rezygnowali z pracy.  

Gessler miała też zastrzeżenia od menu. Pierwsze danie, jakiego spróbowała to rosół. Następnie żurek. Niestety żadna z zup nie przypadła jej do gustu. Również śledzie  i sałatka cezar nie zostały pochwalone.

Te śledzie są surowe! Proszę to zabrać - krzyczała.
Zastanów się, czy chcesz podać kolejne danie - mówiła Gessler.

Pan Dariusz z powodu wielu swoich obowiązków został zmuszony do poproszenia o pomoc w prowadzeniu biznesu swoją wieloletnią pracownicę oraz kierowniczkę dużego zakładu. Niestety to nic nie poprawiło w "Granoli". Relacje między pracownicami były tragiczne. Nikt z pracowników nie słuchał Mai, szefowej kuchni. 

Tabun kobiet, który nic nie potrafi -podsumowała załogę.

'Kuchenne rewolucje''Kuchenne rewolucje' screen/Player.pl/'Kuchenne rewolucje'

Nieprzyjemną atmosferę według Gessler wprowadziła kelnerka Kasia, która wtrącała się w pracę innych.

Pani myśli, że wie pani lepiej, więcej? Kto tu kur*a jest szefem? - stwierdziła Gessler.
Mam to w dup*e, bo po prostu nie szanujesz kogoś. Wasze ambicje mnie gów*o obchodzą - odpowiadała Gessler na jakiekolwiek tłumaczenie kelnerki.

Gessler zadecydowała, że daniem popisowym restauracji będą śledzie. Motyw przewodni w lokalu to również śledź. W związku z tym lokal dostał nową nazwę "Śledź i chleb".

Magda GesslerMagda Gessler screen/Player.pl/'Kuchenne rewolucje'

Po rozmowie z pracownikami i wspólnym wyjściu na statek, gdzie wszyscy uczyli się przygotowywać dania z ryb, relacje w grupie polepszyły się.

Te młode kobiety bardzo mi pomogły. Okazały się teamem pozytywnym. Brawo dla nich - podsumowała Gessler przed gośćmi.

Niestety po ponownej wizycie restauratorki okazało się, że zaszło wiele zmian. Niekoniecznie dobrych. Znów zmieniony personel rozczarował Gessler.

Dla mnie to jest rewolucja nie do ocenienia. Kuchnia jest smaczna, ale nie moja - skwitowała. 

MT

Kto to powiedział: polski polityk czy postać z ’Gwiezdnych wojen’?
1/12Te słowa mógł wypowiedzieć tylko:

Zobacz najnowsze wideo

Zobacz także
Komentarze (75)
"Kuchenne rewolucje". Pierwszy odcinek 17. sezonu przyniósł wiele emocji. Gessler nie zatwierdziła rewolucji
Zaloguj się lub komentuj jako gość
  • siwywaldi

    Oceniono 26 razy 26

    Ale nie dowiedzieliśmy się NAJWAŻNIEJSZEGO, czyli dlaczego cały personel (poza jedną kelnerką) uległ wymianie. No i tego, czy WARTO tam zaglądać, czy dać sobie spokój.

    A w ogóle, to program z sezonu na sezon, coraz bardziej traci "jaja". :-(

  • vito60

    Oceniono 23 razy 13

    Owsiak stanął przed sądem za publiczne użycie słów niecenzuralnych. Gessler jest ,, lepszego sortu"?

  • Gość: ghj

    Oceniono 30 razy 10

    prymityw w prymitywnych ustawkach dla motłochu wpatrujacego sie w tv

  • e-misio

    Oceniono 20 razy 6

    polska to nie szopen, patriotyzm i wzniosłe idee
    polska to gumofilce, doda, kato-ciemnogród i ta stara wulgarna, zużyta ćpa
    no i tępe wsiowe wolactwo głosujące na pis i oglądające te qrwiszcze
    aaa tfu

  • Gość: Obserwator

    Oceniono 11 razy 5

    Ciekawe, próbuję "minusować" , zgodnie z własnym, uwaga, sumieniem, niekorzystne uwagi nt ostatniego programu M. Gessler i za każdym razem mam inf. "już głosowałeś"! Dlaczego?!

  • Gość: Patryk

    Oceniono 5 razy 3

    Moja ocena jest bardzo pozytywna pani Magda robi super porządki i dobrze bo jak widać w niektórych restalracjach jest syf i szkoda tam iść ja sam gotuje i wzoruje się na Pani Magdy Gessler

  • SETI

    Oceniono 9 razy 3

    Jestem kucharzem i jak bym ta Panią dopadł w mojej pracy to ja nie wiem .... co bym zrobił . Przez ten program i chamstwo Pani Gesler ludzie (konsumenci )myślą, że tak się można odzywać do ludzi w tej branży . Serio zauważyłem to ,szczególnie do kelnerów . Rozpuszczone kudly , paznokcie (nie obcięte , wulgarne odzywki bez szacunku to jest cała Gessler . Wyobraźcie sobie, że takie odżywki są stosowane np. do pracownicy w urzędzie miejskim. Od razu byłaby afera o mobing i sąd pracy , ale nie!! w gastronomi można ludzi z błotem mieszać i spoko
    ?!?!? Prosta kobieta ,która robi dużo złego dla branży

  • Gość: zażenowany

    Oceniono 3 razy 3

    kto ogląda to koszmarne czupiradło?

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX

Najczęściej czytane