Gessler przygotowuje sylwestrowy bigos, ale zdjęcie oburza internautów. "Wstyd paniusiu". Ostra odpowiedź restauratorki

Magda Gessler zapowiedziała ostatnio, że mieszkańcy Słupska otrzymają od niej pyszny sylwestrowy bigos. Kolejnymi etapami jego powstawania z entuzjazmem dzieli się z fanami. A ci bywają krytyczni.

500 kg kiszonej kapusty, 200 kg kiełbas, 100 kg wędzonego dymem boczku z Jasła - to tylko część składników, które restauratorka zebrała, by stworzyć wielki i pachnący gar bigosu, którym obdaruje mieszkańców Słupska w sylwestrową noc. Inicjatywa jest piękna - kto nie chciałby spróbować potrawy autorstwa pani Magdy? Ale internauci (jak to często bywa) już są niezadowoleni.

Gessler pokazała zdjęcie kiszonej kapusty, która czeka przygotowana w beczkach. Problem w tym, że plastikowych.

Magda GesslerFacebook.com/Magda Gessler

Fani prowadzącej "Kuchenne Rewolucje" natychmiast zaczęli wytykać restauratorce to niedopatrzenie:

Magda GesslerFacebook.com/Magda Gessler

"Kreatorka Smaku" poczuła się chyba dotknięta, bo na jej profilu na Facebooku szybko pojawiło się profesjonalne uzasadnienie takiego wyboru:

Magda GesslerFacebook.com/Magda Gessler

Uff... Wiedzieliśmy, że Magda Gessler nie mogła się pomylić.

 

 

Jak Gesslerowie zawładnęli kulinarną wyobraźnią Polaków? Przeczytaj w książce "Imperium Gessler od kuchni" >>

jus

Więcej o:
Komentarze (36)
Gessler przygotowuje sylwestrowy bigos, ale zdjęcie oburza internautów. "Wstyd paniusiu". Ostra odpowiedź restauratorki
Zaloguj się lub komentuj jako gość
  • nihilist_24

    Oceniono 101 razy 77

    tutaj akurat ma rację :P

  • aron_dwa

    Oceniono 64 razy 18

    "...mieszkańcy Słupska otrzymają (!) od niej pyszny sylwestrowy bigos..."
    A jest takie powiedzenie, że... darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda! Więc jak to jest z nami?
    Nie odpowiada - nie jem! I pierścionków jej nie liczę! I nie zastanawiam się czy włos znajdę (?) czy może jednak - nie! Nawet nie będę czuła bigosowego zapachu, a szkoda. Trochę za dużo kilometrów mnie dzieli, od Słupska.

  • lech2011

    Oceniono 27 razy 17

    Kuchnia zdominowała polskie media. Spore przegięcie. Mam już dość!

  • andi.11111

    Oceniono 31 razy 15

    Znajomy kisił kapustę w silosach,nawet nie wychodził na sikanie,taki był zapracowany.

  • withoutatrace

    Oceniono 11 razy 3

    Gessler też powinna się czegoś dowiedzieć. Zapowiada "bigos staropolski", niech zajrzy na strone histmag, gdzie jej napisali, ze jeśli użyje kiszonej kapusty, to staropolski ten jej bigos nie będzie ;)

  • Beata Paszkowska

    Oceniono 15 razy 3

    W Charsznicy już nie robią kapusty kiszonej. Robią tylko kwaszoną:(

  • pan.malowany

    Oceniono 42 razy 2

    Wiedzialem, ze redakcja zminusuje wszystkich co zle sie wyrazaja o tej kuchcie lub o bigosie. Przy okazji: ona tego bigosu nie funduje bo jest robiony skladkowo, watpie czy ona wogole bedzie przy nim cos robila oprocz pozowania z chochla, za co znowu wezmie kase.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX