"Top Chef". Czy kuchnia azjatycka okaże się wyzwaniem? Nie wygląda to dobrze

Co przyniesie 6. odcinek "Top Chef"?

W 6. odcinku "Top Chef" uczestnicy będą musieli się zmierzyć tematem, który jest zmorą wielu szefów kuchni i restauratorów. Ich zadaniem w pierwszej konkurencji będzie odczarowanie słynnych koszmarów kulinarnych rodem z tanich chińskich barów. Poprzeczkę wysoko zawieszą eksperci: Ching He Huang - londyńska szefowa kuchni, znana z kanału POLSAT Food gwiazda brytyjskiej telewizji, ambasadorka kuchni chińskiej, pogromczyni stereotypów dotyczących kuchni azjatyckiej oraz DJ Adamus - juror w programie "Twoja Twarz Brzmi Znajomo" a prywatnie podróżnik i wielbiciel Azji.

W kolejnej konkurencji królować będą kasze. Czy kucharze poradzą sobie z tym z pozoru prostym zadaniem?

Tak naprawdę niezła kaszana na tym talerzu - powie Ewa Wachowicz.

A Wojciech Modest Amaro doda:

Deser jak z warsztatów kulinarnych dla dzieci.

Cóż, przyszłość niektórych kucharzy nie rysuje się dobrze. Kto odpadnie tuż za półmetkiem programu?

TOP CHEF już w środę, o godzinie 20.40 w POLSACIE!

Więcej o:
Komentarze (1)
"Top Chef". Czy kuchnia azjatycka okaże się wyzwaniem? Nie wygląda to dobrze
Zaloguj się lub komentuj jako gość
  • Gość: robson

    0

    gdyby uczyli się kuchni azjatyckiej od restauratorów z Mekong w Krakowie to by wygrali te rundę, robią pyszności, szczególnie z owoców morza. A makaron ryżowy to w ogóle świetny wynalazek.

Aby ocenić zaloguj się lub zarejestrujX